nedelja, 14. junij 2015

S kanujem po Vltavi

Od četrtka do nedelje je International Club organiziral izlet s kanujem. Z Mihom in Jakom smo se odločili da se ga udeležimo. Opoldne smo se zbrali na glavni železniški postaji in z vlaki in avtobusi odpeljali južneje, skoraj do Avstrije.
Popoldne smo se po prihodu dali v pari in malo povadili veslanje. Večina skupine je šla v restavracijo, le mi Slovenci smo si kuhali. Drugi so vedno jedli v restavracijah, mi pa smo si kupovali malico. Je bolj zdravo kot vsak dan jest pomfri in pohan sir. Zjutraj smo še pred zajtrkom šli pogledat ta samostan, ki je bil v vasi, v kateri smo spali.

Vodnik nas je med veslanjem večkrat zvabil na pivo.

Prelep dan smo zaključili s kartami in frizbijem v taboru.

Tretji dan smo odveslali do Českega krumlova, unesco zaščitenega turističnega mesta, ki je drugi po obiskanosti za Prago. Ker smo mi v mesto prišli pozneje, ko večina dnevnih turistov že odide, mestece ni bilo več preveč oblegano.


Miha, Jaka, Jonas in Meri. Z Meri sva bili skupaj v kanuju. Drobna Finka, ki odlično vesla. Sva bili vedno spredaj.

Vhod na grad. Na Češkem nimajo medvedov v divjini, jih pa zato srečaš v obrambnih jarkih mnogo gradov.
Ker sem imela najboljši fotoaparat v skupini sem bila dežurna fotografinja za vse skupinske fotke.
Grajski vrtovi.

Miha se je preizkusil v streljanju z lokom in samostrelom.

Četrti dan smo preveslali največ kilometrov, a vseeno ni bilo preveč naporno. Tisti bolj hitri smo se vsake toliko spojili v splav, da so nas drugi dočakali. Še najtežji, a tudi najbolj zabaven je bil prvi del, številne brzice skozi Česky krumlov. Tam je še nama z Meri enkrat uspelo prevrniti, saj ti vsakič, ko greš dol po tej brzici, v kanu špricne polno vode. In zaradi te dodatne teže izgubiš ravnotežje in se toliko lažje obrneš. A je bil dan lep in topel in smo se kar hitro posušili.
Še skupinska slika na koncu, vsi veseli in zmatrani.



Ni komentarjev:

Objavite komentar